انواع تومور مغزی :
تومور مغزی انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها خوش خیم و برخی دیگر تومور های بدخیم هستند که شیوه تشخیص و شیوه درمان آن ها متفاوت است هر نوعی از آن در قسمتی از بدن تشکیل می شود و علائمی دارد .
نوروم آکوستیک : این تومور از نوع تومور خوش خیم است و در اعصابی که شنوایی و توازن را بین گوش داخلی و مغز کنترل می کنند گسترش می یابد .
مننژیوم : این تومور اکثرا غیر قابل تشخیص است و این تومور از غشا های مغز و نخاع منینژ تشکیل می شود .
آدنوم هیپوفیز : این تومور از دسته تومور های خوش خیم است و در غده هیپوفیز تشکیل می شود . و این تومور با تاثیر گذاشتن روی هورمون های هیپوفیز روی کل بدن تاثیر می گذارد .
کرانیوفارنژیوم : این تومور در اطراف غده هیپوفیز که در آن هورمون های کنترل کننده بدن ترشح می شود تشکیل می شود . با تحت تاثیر قرار دادن غده هیپوفیز می تواند کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد .
مدولوبلاستوم : این تومور از نوع شایع ترین تومور در کودکان است . این تومور در قسمت پشت سر تشکیل می شوند و از طریق مایع نخاعی گسترش می یابند . این تومور بیشتر بین کودکان شایع است کمتر در بین بزرگسالان وجود دارد .
تومور سلول های بنیادی : این تومور ممکن است در دوران کودکی که بیضه ها و تخمدان ها تشکیل می شوند به وجود بیاید و گاها این توانایی را دارند که بر دیگر اعضای بدن مانند مغز تشکیل شوند .
تومور های ثانویه (تومور های سرطانی که در جای دیگری از بدن تشکیل می شوند و به مغز می رسند) : این نوع از تومور که در جای دیگری از بدن تشکیل می شوند و به مغز می رسند بیشتر بین افرادی که سرطان دارند شایع است همچنین در برخی موارد ممک است از نشانه های سرطانی باشد که در قسمت دیگرری از بدن وجود دارد .
گلیوما : شایع ترین توع تومور مغزی در سیستم عصبی مرکزی است این تومور در هر قسمت از مغز و طناب نخاعی اگر به وجود بیاید از سلول های کوچکی به نام آستروسیت تشکیل می شود .
چه تومور هایی از قسمت های دیگر به مغز منتقل می شوند ؟
توموری که در ریه تشکیل می شود
توموری که در کلیه تشکیل می شود
توموری که سینه تشکیل می شود
سرطان کولون
ملانوما
تاثیر عوامل ژنتیکی در تومور مغزی :
ژنتیک و سابقه خانوادگی یکی از عوامل ایجاد تومور مغزی است اما درصد کمی از افرادی که دارای سابقه خانوادگی تمور مغزی هستند به این عارضه دچار می شوند .
سن :
احتمال ابتلا به تومور مغزی با افزایش سن افزایش می یابد . تومور مغزی در افراد 65 سال و بالاتر دیده می شود. برخی از تومور بسته به سن در افراد مختلف به وجود می آیند برای مثال وجود تومور مدولوبلاستوما در بزرگسالان احتمال کمتری دارد همچنین وجود تومور گلیوما در بزرگسالان احتمال بیشتری دارد . اما در مقابل تومور مننژیوما و کرانیوفارنژیوما در هر سنی ممکن است رخ دهد اما احتمال رخ داد آن در افراد بالای 50 سال بیشتر است .
درمان : انواع تومور مغزی روش های دمان مختلفی دارد که با توجه به تشخیص پزشک بهترین روش درمانی برای هر نوع از تومور مغزی انتخاب می شود .
- ۰۰/۰۳/۰۸