همه چیز درباره تومور مغزی

درباره تومور مغزی بیشتر بدانید

همه چیز درباره تومور مغزی

درباره تومور مغزی بیشتر بدانید

  • ۰
  • ۰

یکی از راه های تشکیل تومور مغزی متاستاز است. متاستاز به این معناست که سلول های بدخیم که تجمع کرده اند و توموری را تشکیل داده اند در قسمتی از بدن قرار دارند که ممکن است این تومور به سمت مغز حرکت کند و در آنجا یا در بافت داخلی مغز و یا خارج از بافت آن مستقر شود و تومور مغزی را به وجود بیاورد. ممکن است این تومور ها از تومور های سرطانی که در ریه،سینه و ملانوم تشکیل شده اند به سمت مغز حرکت کنند.

سرطان های اولیه مانند ریه ، پستان و ملانوم به احتمال زیاد در مغز متاستاز می شوند.در ریه سلول های کوچک تمایل زیادی به گسترش در مغز دارند سایر بدخیمی ها مانند سرطان های پروستات و سر و گردن به ندرت منجر به متاستاز مغزی می شوند. پیش بینی اینکه متاستازهای مغزی به غیر از استفاده از نوع تومور و زیرگروه به کدام بیماران مبتلا می شود ، دشوار است.

متاستاز مغز متداول ترین نوع تومور داخل جمجمه است. بروز متاستازهای مغزی در اثر عوامل مختلف به طور فزاینده ای وجود دارد. بیماران مبتلا به بیماری متاستاتیک سیستمیک با درمانهای جدید از جمله ایمونوتراپی شانس بیشتری برای درمان دارند. علاوه بر این ، استفاده روزافزون از تکنیک های تصویربرداری تشدید مغناطیسی حساس (MRI) به تشخیص بهتر متاستازهای کوچک بدون علامت مغز کمک کرده است.

تومور متاستاز از طریق جریان خون عبور می کند و از طریق شکستن سد خونی-مغزی وارد سیستم عصبی مرکزی می شود. سپس سلولهای کلونال تکثیر می یابند و باعث تهاجم موضعی ، جابجایی ، التهاب و ورم می شوند. توزیع در سراسر سیستم عصبی مرکزی بیشتر در نواحی با جریان خون زیاد مشاهده می شود. با این حال ، انواع متاستاز های مختلف توزیع های مختلفی در مغز دارند.

علائم متاستاز مغز

افزایش فشار در جمجمه که سبب سردرد های مکرر و شدید می شود

تهوع و استفراغ بدون دلیل که معمولا با سردرد همراه است

تغییر سطح هوشیاری و کاهش آن ،از دست دادن توانایی ادراک

تشنج به ویژه در افرادی که سابقه تشنج ندارند

احساس ضعف و یا گزگز در دست ها و پاها  

روش تشخیص

معاینه دقیق باید با علائم ، مدت و شدت آن انجام شودو پزشک متخصص باید سوالاتی در مورد سردرد ، تاری دید و حالت تهوع  مطرح کند. باید یک معاینه عصبی کامل انجام شود. این معاینه باید شامل ارزیابی قدرت ، احساس ، هماهنگی واکنش ها ، عملکرد مخچه ، عملکرد عصب جمجمه ، گفتار ، توانایی ادراک ، بینایی و حافظه باشد. برای درک روند بیماری و راهنمایی برای انتخاب روش های درمانی در آینده باید اطلاعاتی از جمله سن ، وضعیت عملکرد و وضعیت سرطانی سیستمیک جمع آوری شود.

درمان های جراحی

در صورتی که متاستاز مغز از طریق داروهای مناسب و از درمان های دیگر از قبیل پرتودرمانی،ایمونو تراپی و شیمی درمانی دمان نشد و همچنان اختلالاتی را در بدن بیمار ایجاد کند و زندگی فرد را تهدید کند روش جراحی بهترین راه درمان است. ممکن است تومور در بافت مغز قرار گرفته باشد که در آن صورت خطر جراحی را بسیار بالا می برد و جدا سازی آن کار دشورای است و در صورتی که تومور خارج از بافت مغز باشد جداسازی آن راحت تر خواهد بود.

 

 

  • ۰۰/۰۴/۲۳
  • آدم برفی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی