به تجمع غیر طبیعی سلول ها در مغز تومور مغزی می گویند تومور مغزی به دوسته خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود بسیاری از تومور های اولیه خوش خیم هستند . تومور های ثانویه به نام تومور های متاستاز هم شناخته می شوند این نوع از تومور زمانی اتفاق می افتد که تومور وتجمع سلول های غیر طبیعی از یک اندام دیگر در بدن وارد مغز شده باشند .
چه عواملی در ابتلا به تومور مغزی نقش دارند ؟
سابقه خانودگی :
5 الی 10 درصد افراد مبتلا به تومور مغزی از طریق ژنتیک و سابقه خانوادگی به این عارضه دچار شده اند . بنابر این در صورت مبتلا بودن چند تن از اعضای خانوده خود حتما با یک پزشک مغز و اعصاب در ارتباط باشید و با آن مشورت کنید .
سن :
افزایش سن یکی از عواملی است که خطر سکته مغزی را افزایش می دهد
نژاد :
به صورت کلی ابتلا به عارضه تومور مغزی بین افراد سفید پوست بیشتر است .
قرار گرفتن در معرض تشعشع مستقیم :
قرار گرفتن در معرض تشعشع خطر ابتلا به تومور مغزی را بیشتر می کند . رزش اتمی یا قرار گرفتن تحت پرتو درمانی برای سرطان ممکن است فرد را به تومور مغزی مبتلا کند .
نگرفتن آبله مرغان در کودکی :
با توجه به گزارشات محققان افرادی که در کودکی به آبله مرغان دچار نشده اند بیشتر در معرض خطر تومور مغزی هستند .
علائم تومور مغزی چیست ؟
علائم این عارضه به نوع تومور و محل قرار گیری و اندازه آن بستگی دارد . برخی از تومور ها در بافت مغز تشکیل شده اند و به آن آسیب می رسانند . برخی دیگر ممکن است خارج از بافت مغز باشند .
شایع ترین علائم تومور مغزی برخی از سردرد ها هستند مانند :
سردردی که در هنگام صبح آغاز می شوند و در طول روز شدید تر می شود
سردردی که در زمان خواب آغاز می شود
سردردی که هنگام عطسه ،سرفه یا ورزش کردن اتفاق می افتد
از دیگر علائم این عارضه می توان به سرگیجه ، تهوع و استفراغ ، تاری دید یا دوبینی ، تغییر در احسااس شنوایی بویایی یا چشایی ، کاهش سطح هوشیاری ، عدم تعادل ، از دست دادن قدرت بلع ، بی حسی یا مور مور شدن قسمتی از بدن و.. اشاره کرد .
تومور هیپوفیز می تواند علائم دیگری را به همراه داشته باشد :
بزرگ شدن دست ها یا پاها
حساس شدن نسبت به سرما یا گرما
افزایش موی زائد بن
ترشحات نوک سینه
نامنظم شدن قاعدگی در زنان
رشد بافت پستان در مردان
تغییرات بینایی مثل تاری دید یا دو بینی
درمان :
رایج ترین شیوه درمان تومور مغزی جراحی است . در جراحی تومور مغزی هدف آن است که بدون آسیب رسیدن به بافت مغز و با حفظ احتیاط تومور سرطانی برداشته شود . در جراحی ممکن است برخی از تومور ها به صورت آسان برداشته شوند به دلیل جدا بودن از بافت مغز اما در برخی دیگر از جراحی ها به دلیل تقسیم شدن تومور مغزی به قطعات کوچک تر و پخش شده در بافت مغز سخت تر می باشد
- ۰۰/۰۳/۱۱